Preskočite na glavni sadržaj
Informativni izračun potrošnje
moj hepi tarifni model
energija 700 kWh 284,38 kn
+ opskrbna naknada 0,00 kn
+ OIE 0,00 kn
račun za energiju (HEP Opskrba)   284,38 kn
+ račun za mrežu (HEP ODS)   284,38 kn
Ukupan iznos:   284,38 kn
* uračunat PDV
Vrijedne nagrade potražite u klubu

Česta pitanja

Česta pitanja
Plaćanjem računa Elektri, niste Hepi kupac. Hepi je tarifa HEP Opskrbe i ispunjavanjem zahtjeva prelazite na HEPI tarifni model. Ugovorite Hepi, plaćajte najnižu cijenu struje i ostvarite dodatne pogodnosti.
Obrazloženje pojedinih stavki na vašem Hepi računu.
Odaberite Hepi tarifni model i iskoristite sljedeće pogodnosti:
  • Najniža cijena struje - 5% popusta na osnovni cjenik
  • Skupljanjem bodova u Hepi klubu programu vjernosti uštedite dodatnih 3,2%
  • Oslobodite se plaćanja opskrbne naknade - Samoočitanjem brojila umanjite račun za 100 kuna godišnje
  • Koristite m-hepi aplikaciju i plaćajte račune kreditnim i debitnim karticama
  • Pratite potrošnju i troškove online -  Moj Hepi račun
  • Plaćajte račune u pošti, FINA-i i trajnim nalogom bez naknade
Promjena opskrbljivača se ne naplaćuje.
Međutim, moguće je da vaš trenutni opskrbljivač, u skladu s uvjetima ugovora, naplati naknadu za prijevremeni raskid ugovora.
Za prijelaz na Hepi potrebno je znati ime, prezime i OIB vlasnika elektroenergetskog priključka, adresu na kojoj se nalazi priključak, postojeći tarifni model i šifru obračunskog mjernog mjesta. OIB vlasnika mora biti registriran u HEP ODS-u (ukoliko još niste, registrirati se možete pozivom na broj 0800 0555).
Ugovor je sklopljen danom slanja potvrde Hep Opskrbe o prihvaćanju Zahtjeva kupca, čime završava postupak promjene opskrbljivača. Ugovor se sklapa na neodređeno razdoblje.
Oslobađate se plaćanja opskrbne naknade odnosno samoočitanjem brojila umanjujete račun za 100 kuna godišnje.
Zatražite uslugu samoočitanja u HEP ODS-u

Očitanje brojila možete dostaviti: Rok za dostavu očitanja je zadnjih sedam dana tekućeg mjeseca. Za dostavu očitanja potrebna je šifra OMM i OIB.


Napomena:
Kupci koji imaju daljinsko očitanje ne mogu koristiti uslugu samoočitanja u HEP ODS-u, jer već imaju mjesečni obračun. Također, kupci koji su imali uslugu samoočitanja i ako ih HEP ODS prebaci na daljinsko očitanje automatski im se ukida usluga samoočitanja i mijenja model obračuna u mjesečni pa više ne mogu u HEP Opskrbi za Hepi iskoristiti pogodnost umanjenja računa za iznos mjesečne opskrbne naknade.

 

Kupci koji imaju daljinsko očitanje ne mogu koristiti uslugu samoočitanja u HEP ODS-u, jer već imaju mjesečni obračun. Također, kupci koji su imali uslugu samoočitanja i ako ih HEP ODS prebaci na daljinsko očitanje automatski im se ukida usluga samoočitanja i mijenja model obračuna u mjesečni pa više ne mogu u HEP Opskrbi za Hepi iskoristiti pogodnost umanjenja računa za iznos mjesečne opskrbne naknade.

Račune možete platiti uplatom na žiro račun HEP Opskrbe,  u poslovnicama FINE i Hrvatske pošte bez dodatne naknade, SEPA izravnim terećenjem kao i putem m-hepi aplikacije kreditinim karticama Visa Premium, MasterCard i Diners te debitnim karticama Maestro.
 
O promjeni cijene, Opskrbljivač je dužan obavijestiti kupce najmanje 15 dana prije stupanja na snagu promjene te objaviti je na svojoj internetskoj stranici ili pisanim putem uz račun ili u zasebnoj obavijesti.
Postanite član Hepi kluba, a mi ćemo nagraditi vašu vjernost. Skupljajte bodove u Hepi klubu i iskoristite mogućnost dodatne uštede do 3,2%.

Sve pojedinosti saznajte u Uvjetima Hepi kluba programa vjernosti
Članovi Hepi kluba mogu postati svi Hepi kupci koji su fizičke osobe i koji primaju račune e-mailom. Sve što trebate je podnijeti zahtjev za članstvo putem aplikacije Moj Hepi račun, nakon čega ćete dobiti obavijest o odobrenom zahtjevu koji će biti vidljiv u aplikaciji.
Prije podnošenja zahtjeva za članstvo trebate biti kupac HEP Opskrbe, odnosno trebate preći na Hepi tarifni model  i primati račune e-mailom. Drugi uvjet je da uredno podmirujete svoje račune za struju prema HEP Opskrbi.
Za svaki račun plaćen u roku dospijeća, članu Hepi kluba dodijelit će se broj bodova jednak ukupnom plaćenom iznosu računa za struju u kunama prema kojem 1 kn vrijedi 1 bod. Svi članovi Hepi kluba koji skupe minimalno 1500 bodova, mogu zamijeniti bodove za umanjenje računa u visini opskrbne naknade za naredno razdoblje.
Uvjete korištenja web portala Moj Hepi račun i i mobilne aplikacije m-hepi možete vidjeti prilikom registracije, odnosno možete ih pročitati i ovdje:

Uvjeti korištenja web portala Moj Hepi račun i mobilne aplikacije m-hepi  / PDF /
besplatni info telefon 0800 5255 - Obratite nam se od ponedjeljka do petka - 8 do 18 sati
Popunite online Zahtjev i razveselite svoje kućanstvo najpovoljnijom cijenom struje.
Samoočitanjem brojila umanjite račun za 100 kuna godišnje.
Pratite potrošnju i troškove online.
Koristite besplatnu m-hepi aplikaciju i plaćajte račune kreditnim i debitnim karticama.