Preskočite na glavni sadržaj
Informativni izračun potrošnje
moj hepi tarifni model
energija 700 kWh 284,38 kn
+ opskrbna naknada 0,00 kn
+ OIE 0,00 kn
račun za energiju (HEP Opskrba)   284,38 kn
+ račun za mrežu (HEP ODS)   284,38 kn
Ukupan iznos:   284,38 kn
* uračunat PDV
Vrijedne nagrade potražite u klubu

Česta pitanja

Česta pitanja
Plaćanjem računa Elektri, niste Hepi kupac. Hepi je tarifa HEP Opskrbe i ispunjavanjem zahtjeva prelazite na HEPI tarifni model. Ugovorite Hepi, razveselite svoje kućanstvo, ostvarite uštede i dodatne pogodnosti.
Hrvatska udruga za zaštitu potrošača 
adresa e-pošte: huzp@huzp.hr
telefon: 01 4633 366 (ponedjeljak-petak 10:00-14:00)

Hrvatska energetska regulatorna agencija
adresa e-pošte: hera@hera.hr
telefon: 01 6323 777, 01 6323 700
HEP-Operator distribucijskog sustava d.o.o. (HEP ODS) obavlja djelatnost distribucije električne energije u 21 distribucijskom području na teritoriju Republike Hrvatske
popis, adrese e-pošte i brojeve telefona svih distribucijskih područja možete pronaći na internetskoj stranici HEP ODS-a. 

Hrvatski operator tržišta energije d.o.o. obavlja djelatnost organiziranja tržišta električne energije i tržišta plina kao javnu uslugu, pod nadzorom Hrvatske energetske regulatorne agencije. Također, temeljne djelatnosti tvrtke su i poticanje proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora energije i kogeneracije.
adresa e-pošte: hrote@hrote.hr
telefon: 01 6306 700

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja
adresa e-pošte za upite građana: javnost@mingor.hr
telefon: 01 3717 111 (Radnička cesta 80, Zagreb) i 01 6106 111 (Ulica grada Vukovara 78, Zagreb)
Ako Kupac nije u mogućnosti ispuniti svoju dospjelu novčanu obvezu, može nam se obratiti na adresu e-pošte hepi@hep.hr sa zamolbom za obročnom otplatom duga.
Odaberite Hepi tarifni model i iskoristite sljedeće pogodnosti:
  • Skupljanjem bodova u Hepi klubu programu vjernosti dodatno uštedite
  • Koristite m-hepi aplikaciju i plaćajte račune kreditnim i debitnim karticama
  • Pratite potrošnju i troškove online -  Moj Hepi račun
  • Plaćajte račune u pošti, FINA-i i trajnim nalogom bez naknade
Promjena opskrbljivača se ne naplaćuje.
Međutim, moguće je da vaš trenutni opskrbljivač, u skladu s uvjetima ugovora, naplati naknadu za prijevremeni raskid ugovora.
Za prijelaz na Hepi potrebno je znati ime, prezime i OIB vlasnika elektroenergetskog priključka, adresu na kojoj se nalazi priključak, postojeći tarifni model i šifru obračunskog mjernog mjesta. OIB vlasnika mora biti registriran u HEP ODS-u (ukoliko još niste, registrirati se možete pozivom na broj 0800 0555).
Ugovor je sklopljen danom slanja potvrde Hep Opskrbe o prihvaćanju Zahtjeva kupca, čime završava postupak promjene opskrbljivača. Ugovor se sklapa na neodređeno razdoblje.
Zatražite uslugu samoočitanja u HEP ODS-u

Očitanje brojila možete dostaviti: Rok za dostavu očitanja je zadnjih sedam dana tekućeg mjeseca. Za dostavu očitanja potrebna je šifra OMM i OIB.


Napomena:
Kupci koji imaju daljinsko očitanje ne mogu koristiti uslugu samoočitanja u HEP ODS-u, jer već imaju mjesečni obračun. Također, kupci koji su imali uslugu samoočitanja i ako ih HEP ODS prebaci na daljinsko očitanje automatski im se ukida usluga samoočitanja i mijenja model obračuna u mjesečni pa više ne mogu u HEP Opskrbi za Hepi iskoristiti pogodnost umanjenja računa za iznos mjesečne opskrbne naknade.

 

Kupci koji imaju daljinsko očitanje ne mogu koristiti uslugu samoočitanja u HEP ODS-u, jer već imaju mjesečni obračun. Također, kupci koji su imali uslugu samoočitanja i ako ih HEP ODS prebaci na daljinsko očitanje automatski im se ukida usluga samoočitanja i mijenja model obračuna u mjesečni pa više ne mogu u HEP Opskrbi za Hepi iskoristiti pogodnost umanjenja računa za iznos mjesečne opskrbne naknade.

Račune možete platiti uplatom na žiro račun HEP Opskrbe,  u poslovnicama FINE i Hrvatske pošte bez dodatne naknade, SEPA izravnim terećenjem kao i putem m-hepi aplikacije kreditinim karticama Visa Premium, MasterCard i Diners te debitnim karticama Maestro.
 
O promjeni cijene, Opskrbljivač je dužan obavijestiti kupce pravovremeno prije stupanja na snagu promjene te objaviti je na svojoj internetskoj stranici ili pisanim putem uz račun ili u zasebnoj obavijesti.
Postanite član Hepi kluba, a mi ćemo nagraditi vašu vjernost. Skupljajte bodove u Hepi klubu dodatno uštedite.

 
Članovi Hepi kluba mogu postati svi Hepi kupci koji su fizičke osobe i koji primaju račune e-mailom. Sve što trebate je podnijeti zahtjev za članstvo putem aplikacije Moj Hepi račun, nakon čega ćete dobiti obavijest o odobrenom zahtjevu koji će biti vidljiv u aplikaciji.
Prije podnošenja zahtjeva za članstvo trebate biti kupac HEP Opskrbe, odnosno trebate preći na Hepi tarifni model  i primati račune e-mailom. Drugi uvjet je da uredno podmirujete svoje račune za struju prema HEP Opskrbi.
Za svaki račun za struju koji je podmiren na vrijeme, dobit ćete broj bodova jednak plaćenom iznosu u euru, s tim da 1 euro vrijedi 1 bod. Kada skupite više od 200 bodova, možete ih zamijeniti isključivo za jednokratno umanjenje računa.
Uvjete korištenja web portala Moj Hepi račun i i mobilne aplikacije m-hepi možete vidjeti prilikom registracije, odnosno možete ih pročitati i ovdje:

Uvjeti korištenja Internetske aplikacije „Moj Hepi račun“ i mobilne aplikacije „m-hepi“  /PDF/
besplatni info telefon 0800 5255 - Obratite nam se od ponedjeljka do petka - 8 do 16 sati
Popunite online Zahtjev i razveselite svoje kućanstvo najpovoljnijom cijenom struje.
Primajte račune e-mailom i skupljajte bodove u Hepi klubu.
Pratite potrošnju i troškove online.
Koristite besplatnu m-hepi aplikaciju i plaćajte račune kreditnim i debitnim karticama.