Preskočite na glavni sadržaj
Informativni izračun potrošnje
moj hepi tarifni model
energija 700 kWh 284,38 kn
+ opskrbna naknada 0,00 kn
+ OIE 0,00 kn
račun za energiju (HEP Opskrba)   284,38 kn
+ račun za mrežu (HEP ODS)   284,38 kn
Ukupan iznos:   284,38 kn
* uračunat PDV
Vrijedne nagrade potražite u klubu

Spremni za jesen

05.10.2021.

Spremni za jesen
Spremni za jesen
Stigla je jesen, dani su sve kraći i hladniji, a više vremena provodimo u kući. Pročitajte nekoliko savjeta za uštedu električne energije ove jeseni:
 
  1. Zamijenite LED žarulje. Rasvjeta u kućanstvima troši 10-15 % električne energije. Stoga je za kućni budžet izuzetno važno kakve žarulje koristimo. Dobro odaberite jačinu žarulja za svaku prostoriju, ne stavljajte veću snagu nego je potrebno. Gasite rasvjetu u prostorijama poput toaleta, skladišta, podruma ili hodnika u kojima većinu vremena nitko ne boravi.
  2. Izbjegavajte stand by način rada električnih uređaja. Isključite uređaje iz utičnice kad god je to moguće (npr. kuhalo za vodu prilikom dužih izbivanja iz kuće). Stand by način rada kod raznih kućanskih uređaja, a posebno TV, troši i do 6 % električne energije u kućanstvu. 
  3. Smanjite korištenje sušilice rublja. Sušilica za rublje drugi je uređaj po potrošnji energije nakon zamrzivača. Sunčani jesenski dani još uvijek su dobra opcija za sušenje odjeće na zraku pa pokušajte to što češće iskoristiti.
  4. Pametnije u sezonu grijanja.Nemojte pregrijavati vaš stambeni ili poslovni prostor. Optimalna temperatura u grijanim prostorijama je 20 ˚C. Za svaki stupanj više utroši se 6 % više energije. Prostorije prozračujte redovito, ali ne duže od 10 minuta. Na taj način će se sačuvati toplina akumulirana u zidovima i namještaju te će nakon provjetravanja vaš prostor uskoro biti topao kao i ranije. Provjerite raspore na prozorima vašeg doma. Nebrtvljeni raspori na prozorima uzrokuju velike gubitke energije. Radijatori ne smiju biti zaklonjeni zavjesama i namještajem. Sušenjem rublja na radijatoru praktički prekidate grijanje. Pokriven i zaklonjen radijator je izoliran i nema pravog učinka.
  5. Promijenite opskrbljivača.Odabirom Hepi tarifnog modela za kućanstvo ostajete u sigurnosti HEP grupe uz najnižu cijenu struje! HEP Elektra i HEP Opskrba nisu isti opskrbljivač ida biste ostvarili pogodnosti potrebno je promijeniti opskrbljivača. Ako do sada niste sklopili ugovor s novim opskrbljivačem, vaš je opskrbljivač HEP Elektra u okviru univerzalne usluge.
       
 
Sve što trebate napraviti je:
1. Popuniti Zahtjev na web stranici hepi.hep.hr. Potreban vam je šestomjesečni obračun (na poleđini piše broj obračunskog mjernog mjesta (OMM) i trenutno stanje brojila. Hepi možete ugovoriti i pozivom na besplatniinfo telefon 0800 52 55.
2. Na vašu adresu stići će Zahtjev za ugovor koji potpišite i pošaljite nazad u HEP Opskrbu.
3. Na vašu adresu ćete dobiti Potvrdu o primjeni Ugovora. Korisničko ime i lozinka za Moj Hepi račun i m-hepi aplikaciju stići će vam uz prvi račun.
besplatni info telefon 0800 5255 - Obratite nam se od ponedjeljka do petka - 8 do 16 sati
Popunite online Zahtjev i razveselite svoje kućanstvo najpovoljnijom cijenom struje.
Primajte račune e-mailom i skupljajte bodove u Hepi klubu.
Pratite potrošnju i troškove online.
Koristite besplatnu m-hepi aplikaciju i plaćajte račune kreditnim i debitnim karticama.