Preskočite na glavni sadržaj
Informativni izračun potrošnje
moj hepi tarifni model
energija 700 kWh 284,38 kn
+ opskrbna naknada 0,00 kn
+ OIE 0,00 kn
račun za energiju (HEP Opskrba)   284,38 kn
+ račun za mrežu (HEP ODS)   284,38 kn
Ukupan iznos:   284,38 kn
* uračunat PDV
Vrijedne nagrade potražite u klubu

Savjeti za grijanje

29.10.2021.

Savjeti za grijanje
Savjeti za grijanje
Kada stignu hladni jesenski dani ugodna toplina u našem domu nešto je što svi priželjkujemo. No, troškovi za grijanje u hladnijim mjesecima predstavljaju i do ¾ troškova za energente.

Ovim savjetima možete uštedjeti ove zime na grijanju:

Izolirajte prostorije
U prosječnom kućanstvu oko 30 % energije gubi se samo zbog pukotina i propuštanja zraka. Popravite mjesta ispod vrata i na prozorskim oknima koja propuštaju zrak. Prozore i vrata dodatno izolirajte gumenim ili plastikom za izolaciju prozora. Izolacijom šupljeg zida također će značajno smanjiti račune za grijanje. Tijekom hladnijih noći spuštajte rolete i navucite zavjese kako biste smanjili gubitak topline. Rolete mogu smanjiti gubitak topline i za 10 %.
 
Smanjite grijanje dok vas nema
Smanjite grijanje kad niste kod kuće jer za svaki stupanj za koji snizite temperaturu na termostatu, na računu uštedite od 1 do 3 %. Uštedjeti možete na način da održavate grijanje konstantno na nižoj temperaturi, umjesto da ga neprestano palite i gasite. Bojler troši mnogo energije da bi se zagrijao do visoke temperature nakon što se ohladio, a zatim se energija uzalud potroši kada se bojler pregrije pa se ponovno mora hladiti.
 
Ugradite sobni termostat
Ugradnjom sobnog termostata možete smanjiti troškove za grijanje od 7 do15 %. Programirajte termostat tako da za vrijeme noći ili dok ste izvan kuće, temperaturu postavite na nižu vrijednost.
Preporučljive temperature u kućanstvu uz koje će vam biti toplo, a da tom prilikom nećete rasipati energiju su: hodnik 14-17°C, spavaća soba 17°C, kuhinja i radna soba 17-21°C, dnevni boravak 20-23°C, a kupaonica 23°C.
 
I ako već niste…

Postanete Hepi online
Sve što trebate napraviti je:
1. Popuniti online Zahtjev za Hepi. Potreban vam je šestomjesečni obračun (na poleđini računa piše broj obračunskog mjernog mjesta (OMM)) i trenutno stanje brojila. Hepi možete ugovoriti i pozivom na besplatni info telefon 0800 5255.
2. Na vašu adresu stići će Zahtjev za ugovor koji potpišite i pošaljite nazad u HEP Opskrbu.
3. Na vašu adresu ćete dobiti Potvrdu o primjeni Ugovora. Korisničko ime i lozinka za Moj Hepi račun i m-hepi aplikaciju stići će vam uz prvi račun.

Tu smo za vas
Za sve dodatne informacije dostupni smo na:
•   besplatnom info telefonu 0800 5255 od ponedjeljka do petka  8.00 -18.00 sati
•   e-mail: hepi@hep.hr
besplatni info telefon 0800 5255 - Obratite nam se od ponedjeljka do petka - 8 do 16 sati
Popunite online Zahtjev i razveselite svoje kućanstvo najpovoljnijom cijenom struje.
Primajte račune e-mailom i skupljajte bodove u Hepi klubu.
Pratite potrošnju i troškove online.
Koristite besplatnu m-hepi aplikaciju i plaćajte račune kreditnim i debitnim karticama.