Preskočite na glavni sadržaj
Informativni izračun potrošnje
moj hepi tarifni model
energija 700 kWh 284,38 kn
+ opskrbna naknada 0,00 kn
+ OIE 0,00 kn
račun za energiju (HEP Opskrba)   284,38 kn
+ račun za mrežu (HEP ODS)   284,38 kn
Ukupan iznos:   284,38 kn
* uračunat PDV
Vrijedne nagrade potražite u klubu

Kako jednostavno očitati brojilo?

11.10.2018.

Kako jednostavno očitati brojilo?
Kako jednostavno očitati brojilo?
Zbog izvanrednih okolnosti prouzrokovanih pojavom koronavirusa u našoj zemlji svi koji to mogu trebaju do daljnjega ostati kod kuće. Kako bi se izbjegao rizik ulazaka djelatnika u zatvorene prostore radi očitavanja brojila i minimizirao rizik od širenja koronavirusa pozivamo vas da sami dostavite stanje brojila na nekoliko načina koje donosimo u nastavku bez obzira jeste li samoočitač. Upravo se zadnji tjedan u mjesecu dostavlja očitanje brojila, a slučaju nemogućnosti dostave stanja brojila, operator sustava će procijeniti potrošnju. 

Zašto samoočitavati brojilo?
Stanje brojila je važno pratiti jer se na taj način može kontrolirati potrošnja struje i planirati troškovi u kućnom budžetu. Podatke o stanju brojila trebate dostaviti u zadnjem tjednu svakog tekućeg mjeseca, a podsjetnik da očitate brojilo doći će na Vašu e-mail adresu.
 
Što trebate učiniti?
Za dostavu očitanja potreban je broj obračunskog mjernog mjesta (OMM) i stanje brojila.
Da bi izračun potrošnje električne energije bio točan potrebno je ispravno očitati prikaz na brojilu. Kod elektromehaničko brojila očitavaju se samo brojke u crnom dijelu brojčanika. Brojke u crvenom dijelu brojčanika predstavljaju decimalna mjesta te se ne očitavaju.

Detaljnije Kako pravilno očitati brojilo možete saznati na stranici HEP ODS-a, kao i sve o broju brojila i kako ga pronaći na brojilu.

Načini dostave očitanja:
  • putem web aplikacije Moja mreža HEP-ODS-a                                                                     Kliknite na gumb „Dostava očitanja“, upišite OMM, odaberite Elektru kojoj pripadate te unesite stanje brojila. Broj obračunskog mjernog mjesta (OMM) sastoji se od 10 znamenki i nalazi se na šestomjesečnom obračunu ili  na poleđini Hepi računa.   Podatak o broju OMM-a neophodan je za identifikaciju mjernog mjesta i dostavu stanja brojila.
  • putem besplatnog telefona 0800 0555 
  • putem besplatnog telefona vašeg distribucijskog područja 
 
Što ako ne dostavite stanje brojila?
U mjesecu u kojem HEP ODS-u ne dostavite podatke o stanju brojila, obračun se temelji na potrošnji električne energije koju procjenjuje HEP ODS. Ako tri uzastopna mjeseca ne dostavite podatke o stanju brojila, HEP ODS može, nakon prethodne pisane obavijesti, ukinuti pravo na samoočitanje stanja brojila do isteka sljedećeg polugodišnjeg obračunskog razdoblja.
 
 
Napomena:
Kupci koji imaju daljinsko očitanje ne mogu koristiti uslugu samoočitanja u HEP ODS-u, jer već imaju mjesečni obračun. Također, kupci koji su imali uslugu samoočitanja i ako ih HEP ODS prebaci na daljinsko očitanje automatski im se ukida usluga samoočitanja i mijenja model obračuna u mjesečni pa više ne mogu u HEP Opskrbi za Hepi iskoristiti pogodnost umanjenja računa za iznos mjesečne opskrbne naknade.
besplatni info telefon 0800 5255 - Obratite nam se od ponedjeljka do petka - 8 do 16 sati
Popunite online Zahtjev i razveselite svoje kućanstvo najpovoljnijom cijenom struje.
Primajte račune e-mailom i skupljajte bodove u Hepi klubu.
Pratite potrošnju i troškove online.
Koristite besplatnu m-hepi aplikaciju i plaćajte račune kreditnim i debitnim karticama.