Preskočite na glavni sadržaj
Informativni izračun potrošnje
moj hepi tarifni model
energija 700 kWh 284,38 kn
+ opskrbna naknada 0,00 kn
+ OIE 0,00 kn
račun za energiju (HEP Opskrba)   284,38 kn
+ račun za mrežu (HEP ODS)   284,38 kn
Ukupan iznos:   284,38 kn
* uračunat PDV
Vrijedne nagrade potražite u klubu

Internetska stranica Hepi prilagođena je slijepim i slabovidnim osobama

13.04.2021.

Internetska stranica Hepi prilagođena je slijepim i slabovidnim osobama
Internetska stranica Hepi prilagođena je slijepim i slabovidnim osobama
HEP Opskrba je prvi opskrbljivač električnom energijom u Hrvatskoj koji je internetsku stranicu prilagodio slijepim i slabovidnim osobama.

Predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede Frane Barbarić i predsjednik Udruge slijepih Zagreb Branimir Šutalo službeno su pokrenuli prilagođenu verziju internetske stranice HEP Opskrbe za kupce električne energije kategorije kućanstvo - Hepi.
Prilagodba stranice Hepi dio je projekta Udruge slijepih Zagreb „Mreža za sve“, koji za cilj ima pružanje stručne pomoći organizacijama koje se odluče prilagoditi svoje internetske stranice slijepim i slabovidnim osobama. Realizaciju projekta omogućila je donacija HEP-a u iznosu od 80 tisuća kuna kojom je nabavljena sofisticirana računalna oprema potrebna za edukaciju osoblja i testiranje programskih rješenja.

U Hrvatskoj je registrirana 17.371 osoba čiji je uzrok invaliditeta sljepoća i znatna slabovidnost, od čega je samo na području Zagreba i zagrebačke županije gotovo dvije tisuće slijepih i slabovidnih osoba. Stoga je HEP Opskrba u suradnji s Udrugom slijepih Zagreb, kao jedna od prvih tvrtki u Hrvatskoj, pokrenula prilagodbu svoje internetske stranice Hepi, a na temelju EU direktive o pristupačnosti internetskih stranica i mobilnih aplikacija tijela javnog sektora slijepim i slabovidnim osobama, koja je u hrvatsko zakonodavstvo prenesena Zakonom o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora Republike Hrvatske. Udruga slijepih Zagreb osnovana je prije 70 godina, a brine o poboljšanju kvalitete života slijepih i slabovidnih osoba kroz njihovo zapošljavanje i poticanje uključivanja u društveni život. Značajno područje rada udruge  je i edukacija članova u korištenju računalne opreme i novih tehnologija.
Za prilagodbu stranice Hepi korištena je web pristupačnost po WCAG standardima s AA stupnjem prilagodbe. Za korištenje je prilagođena osnovna Hepi web stranica kao i ostale podstranice (Hepi Asistencija, Obitelji 3plus). Na stranici su programirana dodatna polja za opis slika, uvedene su opcije kontrasta crno-bijelog teksta i pozadine, povećanja/smanjenja fonta, podcrtavanja sadržaja, fonta za disleksičare, omogućeno je navigiranje tipkovnicom i unos alt tagova za slike, a slika računa je pretvorena u čitljivi PDF dokument.
 
besplatni info telefon 0800 5255 - Obratite nam se od ponedjeljka do petka - 8 do 16 sati
Popunite online Zahtjev i razveselite svoje kućanstvo najpovoljnijom cijenom struje.
Primajte račune e-mailom i skupljajte bodove u Hepi klubu.
Pratite potrošnju i troškove online.
Koristite besplatnu m-hepi aplikaciju i plaćajte račune kreditnim i debitnim karticama.