Preskočite na glavni sadržaj
Informativni izračun potrošnje
moj hepi tarifni model
energija 700 kWh 284,38 kn
+ opskrbna naknada 0,00 kn
+ OIE 0,00 kn
račun za energiju (HEP Opskrba)   284,38 kn
+ račun za mrežu (HEP ODS)   284,38 kn
Ukupan iznos:   284,38 kn
* uračunat PDV
Vrijedne nagrade potražite u klubu

5 savjeta na koja trebate pripaziti pri izgradnji kuće kako bi uštedjeli

17.05.2021.

5 savjeta na koja trebate pripaziti pri izgradnji kuće kako bi uštedjeli
5 savjeta na koja trebate pripaziti pri izgradnji kuće kako bi uštedjeli
Pripremili smo 5 savjeta za štednju energije:
 
  1. Prvi korak je projektiranje kuće. Trebate pripaziti na položaj prostorija u kući i raspored prozora koji vam mogu donijeti prirodnu energiju i toplinu. Preporučuje se položaj prozora prema južnoj strani kako bih maksimalno iskoristili dnevnu svjetlost, a na sjevernoj strani rasporedite kuhinju, hodnik, spavaće sobe i kupaonicu. 
  2. Prilikom odabira boje fasade, odaberite svijetle tonove, najviše se preporučuje bijela boja kako bi privukli toplinu. Također možete smanjiti troškove grijanja do tri četvrtine za energente u režijama tako da podstavite što deblju toplinsku izolaciju na vanjske zidove fasade. 
  3. Prilikom odabira prozora, izaberite one koji su dvostruko ili trostruko ostakljeni. Takvi prozori između stakla imaju plin argon, čime se znatno smanjuje ispuštenje topline, a Lowe premaz (sloj metalnog oksida) reflektira toplinu natrag u prostoriju. 
  4. Dok uređujete kućanstvo, kupujte kućanske uređaje energetskog razreda A jer troši i do 40 % manje energije od istih uređaja energetskog razreda D. Postoji sedam razreda energetske efikasnosti označenih slovima od A do G (troše najviše energije). Također prilikom odabira klima-uređaja, odaberite one razreda A (najviši), jer su energetski najefikasniji i postižu uštedu do 40%, pogotovo u ljetnim mjesecima kad su visoke temperature. 
  5. Zamijenite obične žarulje sa žarnom niti sa štednim žaruljama koje troše šest puta manje električne energije. Kod običnih žarulja u svjetlost se pretvara svega 5 % uložene energije, dok se ostatak pretvara u toplinu. 
besplatni info telefon 0800 5255 - Obratite nam se od ponedjeljka do petka - 8 do 16 sati
Popunite online Zahtjev i razveselite svoje kućanstvo najpovoljnijom cijenom struje.
Primajte račune e-mailom i skupljajte bodove u Hepi klubu.
Pratite potrošnju i troškove online.
Koristite besplatnu m-hepi aplikaciju i plaćajte račune kreditnim i debitnim karticama.