Preskočite na glavni sadržaj
Informativni izračun potrošnje
moj hepi tarifni model
energija 700 kWh 284,38 kn
+ opskrbna naknada 0,00 kn
+ OIE 0,00 kn
račun za energiju (HEP Opskrba)   284,38 kn
+ račun za mrežu (HEP ODS)   284,38 kn
Ukupan iznos:   284,38 kn
* uračunat PDV
Vrijedne nagrade potražite u klubu

Uštedite dok zamrzavate hranu

10.05.2022.

Uštedite dok zamrzavate hranu
Uštedite dok zamrzavate hranu
Zamrzavanjem namirnica skraćujemo vrijeme pripreme jela, a ujedno zadržavamo sva nutritivna i svojstva namirnice. Zamrzivač je neophodan kućanski aparat za dugoročno očuvanje vaše hrane, a u nastavku donosimo nekoliko trikova kako kako ga možete ekonomičnije koristiti.
 
1. Postavite zamrzivač na što hladnijem mjestu u kući ili stanu (nikako u blizini štednjaka, radijatora ili bojlera) te što dalje od izloženosti sunčevom zračenju. Hladniji prostor znači veću uštedu energije – svaki stupanj manje smanjuje potrošnju električne energije i do 6 %. 
2. Standardna temperatura čuvanja zamrznute hrane je -18 °C, a ako podesite temperaturu za 1 °C niže povećat ćete potrošnju energije i do 5 %. 
3. Vruća ili topla jela ne spremajte u hladnjak ili zamrzivač. Prije nego toplu hranu namjeravate zalediti, ohladite je na sobnoj temperaturi, zatim u hladnjaku, pa tek onda spremite u zamrzivač. 
4. Zamrznutu hranu odledite prvo u hladnjaku, jer na taj način zamrznuta hrana pri odleđivanju hladi „besplatno“ drugu hranu u hladnjaku, pa tek onda na sobnoj temperaturi. 
5. Što manje namirnica imate u zamrzivaču to više struje troši. Ako imate poluprazan zamrzivač, stavite u njega nekoliko plastičnih boca vode kako bi smanjili potrošnju struje. 
6. U slučaju nestanka struje nikako ne otvarajte vrata zamrzivača. Riješite problem u najkraćem mogućem roku, a vaš zamrzivač će ionako održavati nisku temperaturu i do 24 sata. 
besplatni info telefon 0800 5255 - Obratite nam se od ponedjeljka do petka - 8 do 16 sati
Popunite online Zahtjev i razveselite svoje kućanstvo najpovoljnijom cijenom struje.
Primajte račune e-mailom i skupljajte bodove u Hepi klubu.
Pratite potrošnju i troškove online.
Koristite besplatnu m-hepi aplikaciju i plaćajte račune kreditnim i debitnim karticama.