Preskočite na glavni sadržaj
Informativni izračun potrošnje
moj hepi tarifni model
energija 700 kWh 284,38 kn
+ opskrbna naknada 0,00 kn
+ OIE 0,00 kn
račun za energiju (HEP Opskrba)   284,38 kn
+ račun za mrežu (HEP ODS)   284,38 kn
Ukupan iznos:   284,38 kn
* uračunat PDV
Vrijedne nagrade potražite u klubu

Proljetno čišćenje visokih računa

08.04.2020.

Proljetno čišćenje visokih računa
Proljetno čišćenje visokih računa
Ovog proljeća svi smo u svojim domovima i imamo više vremena za temeljito čišćenje. Uz ove korisne savjete ne samo da ćete uljepšati svoj dom i osjećati se ugodnije već ćete smanjiti i račune za struju.
  • Očistite kamenac. 
Kamenac je jedan od razloga povećanja potrošnje struje kod električnih grijača. Ako koristite električne bojlere redovno ih servisirajte jer i mali sloj kamenca na grijaču smanjuje kontaktnu površinu između grijača i vode zbog čega grijač radi duže i troši više energije za zagrijavanje iste količine vode. Sjetite se očistiti kamenac i kod glačala, kuhala za vodu, perilice rublja i perilice posuđa. 
  • Odledite hladnjak i zamrzivač.
Očistite uređaje koji troše velike količine struje, poput hladnjaka i zamrzivača kako bi trošili što manje. S udjelom od oko 25 % ukupne potrošnje, hladnjak je najveći potrošač struje u kućanstvu. Redovito odleđivanje hladnjaka je preporučljivo budući da zbog debelih naslaga leda tekućina za hlađenje u isparivaču može preuzeti manje topline što za posljedicu ima češće paljenje agregata hladnjaka.
  • Očistite klimu.
Vrlo često, kada za vrijeme ljetnih vrućina pokrenete klimu, ona nije toliko učinkovita kao ranije i zrak se ne ispušta istim intenzitetom. Klimu treba temeljito očistiti, odnosno napraviti servis. Kada radimo proljetno pospremanje, vrlo često se ne sjetimo očistiti klimu, a to je važan korak u osiguravanju kvalitetnijeg zraka i manjih troškova.
  • Velike potrošače struje uključite navečer.
Ako imate dvotarifno brojilo, uređaji koji troše više struje poput perilice za rublje ili suđe koristite za vrijeme niže tarife jer je struja utrošena u razdoblju od 22 do 8 sati povoljnija. Ako ste u mogućnosti, nakon 22 sata uključite perilicu ili sušilicu te odvojite pola sata za glačanje robe.
besplatni info telefon 0800 5255 - Obratite nam se od ponedjeljka do petka - 8 do 16 sati
Popunite online Zahtjev i razveselite svoje kućanstvo najpovoljnijom cijenom struje.
Primajte račune e-mailom i skupljajte bodove u Hepi klubu.
Pratite potrošnju i troškove online.
Koristite besplatnu m-hepi aplikaciju i plaćajte račune kreditnim i debitnim karticama.