Preskočite na glavni sadržaj
Informativni izračun potrošnje
moj hepi tarifni model
energija 700 kWh 284,38 kn
+ opskrbna naknada 0,00 kn
+ OIE 0,00 kn
račun za energiju (HEP Opskrba)   284,38 kn
+ račun za mrežu (HEP ODS)   284,38 kn
Ukupan iznos:   284,38 kn
* uračunat PDV
Vrijedne nagrade potražite u klubu

Ideje za vanjsku rasvjetu

11.06.2019.

Ideje za vanjsku rasvjetu
Ideje za vanjsku rasvjetu
Lampice u vrtu nisu rezervirane samo za blagdanski ugođaj. Postavljene lampice na terasi mogu stvoriti čarobnu atmosferu u kojoj ćete uživati u toplim ljetnim večerima.
Vanjske lampe ne trebaju samo oni koji imaju vrt – s njima možete osvijetliti balkone, dvorišta ili krovne terase. Ne brinite ako nemate provučen električni kabel u vrtu jer su vam na raspolaganju vanjske lampe koje se pune sunčevim svjetlom i ne trebaju struju da bi radile. Također možete odabrati LED lampu, koja radi na baterije, jer ova vrsta lampe ima malu potrošnju i raditi će dugo vremena.
Solarne svjetiljke su energetski obnovljivi svjetlosni sustavi koje štede energiju i čuvaju okoliš. Za dodatni šarm povješajte lampione, koji se pune na sunčevu svjetlost, što je ekonomičnije i sigurnije, jer se te žarulje ne zagrijavaju i zbog toga je manji rizik od požara.

Samo neke od prednosti solarne rasvjete su jednostavno postavljanje, ekološka osviještenost i manji račun za struju.
Prilikom kupnje vanjske rasvjete uvijek provjerite je li namijenjena za vanjsku upotrebu. Solarne svjetiljke jednostavno utaknite u tlo bez potrebe za priključivanjem na električni kabel. Važno je da solarnu svjetiljku postavite na mjesto na kojem će tijekom dana akumulirati najviše sunčeve svjetlosti, a solarni kolektor okrenite na jug. Odvojeni sustavi (odvojeni kolektor i svjetiljka) imaju prednost, da nam daju na izbor prostor na kojem će stajati svjetiljka, pa svjetiljku možemo postaviti i u sjenu. Kako bi svjetiljka dovoljno svijetlila, solarni kolektor dnevnu svjetlost mora akumulirati bar nekoliko sati.
 
Bez obzira na to želite li osvijetliti svoj balkon po mraku ili put do ulaza u kuću, solarna rasvjeta štedljivo je rješenje za stvaranje opuštajućeg doživljaja. Ugasite svjetla i uživajte u pogledu na filmski prizor u vlastitom vrtu.
besplatni info telefon 0800 5255 - Obratite nam se od ponedjeljka do petka - 8 do 16 sati
Popunite online Zahtjev i razveselite svoje kućanstvo najpovoljnijom cijenom struje.
Primajte račune e-mailom i skupljajte bodove u Hepi klubu.
Pratite potrošnju i troškove online.
Koristite besplatnu m-hepi aplikaciju i plaćajte račune kreditnim i debitnim karticama.